cordon bleu van livar filet lapjes met pommes lyonnais

Met vlees van  


Voor de cordon bleu

4 Livar filet lapjes van 200 gram
4 Plakken Livar gekookte ham
200 gram geraspte mozzarella
1 ei
100 gram bloem
100 gram panko
Zonnebloemolie
Boter

Voor de pommes lyonnais

800 gram vastkokende aardappelen
6 sjalotjes
100 gram Livar ontbijtspek (plakjes)

Voorbereiding

Snijd voor de cordon bleus de filet- lapjes horizontaal in, maar niet helemaal door.

Leg de plakken ham op je werkblad en verdeel de mozzarella in porties van 50 gram. Knijp elke portie goed samen en leg op elke plak ham een portie mozzarella. Vouw de ham om de kaas.

Klap de filetlapjes open, leg er een hampakketje in en klap weer dicht. Steek de gevulde filetlapjes met cocktail- prikkers vast.

Bestrooi het vlees met peper en zout en klop het ei in een diep bord los. Strooi daarnaast ook de bloem en de panko elk in een diep bord.

Haal de gevulde filetlapjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Klop steeds overtollige bloem, ei of panko af. Leg de cordon bleus na het paneren op een bord.

Snijd voor de pommes lyonnaise de aardappels in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen. Snijd het ontbijtspek in reepjes van 1 centimeter breed.

Verhit een oven voor op 180 graden.

bereiding

Verhit de olie en de boter in een pan en bak de cordon bleus op hoog vuur 3 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Keer de cordon bleus om en bak nogmaals 3 minuten totdat ook deze kant goudbruin is. Schep uit de pan en leg apart

Bak de sjalotten en het ontbijtspek met een beetje boter aan in een andere pan en bak totdat de sjalotten goudbruin zijn. Schep het sjalot mengsel uit de pan en zet apart.

Kook de aardappelen zachtjes voor 3 minuten. Giet daarna af. Verhit daarna wat boter en zonnebloemolie in dezelfde pan als waar je het sjalot mengsel in hebt gebakken en bak de aardappelen totdat ze bruin beginnen te kleuren. Schep af en toe om.

Schep het sjalot mengsel door de aardappels en breng over in een ovenschaal. Leg hier de gebakken cordon bleus op. Laat 15 minuten garen in een oven van 180 graden totdat de cordon bleus een kerntemperatuur hebben bereikt van 70 °C. Deze kun je meten met een kernthermometer.