Historie

Meer dan 75 jaar historie!

Wat een mijlpaal! Slagerij van Warmenhoven viert dit jaar haar 75-jarig jubileum, en dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Al driekwart eeuw lang zijn wij trots om het echte slagersvakmanschap in onze vingers te hebben. Bij ons staat ambacht centraal, dit ambacht ingevuld op een eigentijdse manier die perfect aansluit bij de wensen van de moderne consument.

Wij begrijpen dat de hedendaagse consument een kritische blik heeft als het om vlees aankopen gaat. De hedendaagse consument wil versheid, kwaliteit en vooral, de zekerheid dat het vlees afkomstig is van vertrouwde bronnen. Daarom zijn wij er trots op dat ons rundvlees afkomstig is van onze eigen koeien uit het prachtige Berkel en Rodenrijs. Van de wei tot aan onze toonbankwij kennen de hele "korte" keten, waardoor we kunnen garanderen dat alleen het beste rundvlees bij ons terechtkomt.

Ook onze kippen hebben het goed. Het zijn 100 % Hollandse scharrelkippen die kunnen scharrelen op kleinschalige boerderijen, en ons varkensvlees komt van Livar varkens die genieten van een vrij buiten leven op vergelijkbare boerderijen. Het resultaat is een compleet assortiment van natuurlijk vlees, verrukkelijke vleeswaren en smaakvolle barbecueproducten, waarbij elke hap een feest voor de zintuigen is.

We willen deze gelegenheid aangrijpen om jullie hartelijk te bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld. Zonder jullie zou deze mijlpaal niet mogelijk zijn geweest. Let daarom op onze aanbiedingen, iedere laatste week van de maand komt er een bijzondere actie aan om dit met elkaar te vieren.

Voor de maand februari is dat  27 februari t/m 2 maart. Deze hele week, tweede 500 gram vers rundergehakt gratis!

Op naar de volgende 75 jaar van vakmanschap, passie en heerlijke smaken! We kijken uit naar nog vele jaren waarin we samen kunnen genieten van al het moois dat ons slagersambacht te bieden heeft.

1949

1949
Leo Warmenhoven begint na het behalen van zijn Chef-slager diploma bij Firma De Haas een eigen winkel; Slagersbedrijf Leo Warmenhoven aan de Kerklaan te Wateringen.

1955

1955
Hoofdrekenen op papier

1971

1971
Slagersbedrijf Leo Warmenhoven wordt Keurslager Warmenhoven.

1972

Ad van Essen, werkzaam bij een keurslager in Rijnsburg hoort via een grossier dat Keurslager Warmenhoven een nieuwe eigenaar zoekt. In 1972 neemt Ad van Essen de winkel over.

1989

1989
Keurslager Warmenhoven verhuist naar Winkelcentrum de Vliethof. Daar maakten zij als één van de eerste (in Nederland) deel uit van een Vers Vijf-formule. Alle soorten verswinkels onder één dak: verse bloemen, brood, kaas, groenten en natuurlijk vers vlees.

1995

1995
Koos van Essen neemt Keurslager Warmenhoven over van zijn vader en bouwt verder met het lopende succes van deze slagerij.

2022

2022
Slagers van Warmenhoven! Na 50 jaar lang Keurslager te zijn geweest gaat Koos van Essen in een volledig nieuwe winkel zijn eigen concept neerzetten en de ambachtelijke slagerij naar een eigentijdsniveau tillen.