8 broodjes shoarma van livar reepjesvlees

Met vlees van  


Voor de shoarma

2 kilogram Livar reepjesvlees
8 pitabroodjes
10 g zwarte peperkorrels
10 g korianderzaad
10 g mosterdzaad
5 g komijnzaad
10 g gemalen gember
10 g knoflookgranulaat
10 g Paprikapoeder
5 g gerookte paprikapoeder (hot)
5 g gemalen kurkuma
5 g gemalen speculaaskruiden
10 g fijn zeezout
Olijfolie om te bakken
Klont boter om te bakken

Voor de komkommersalade

1 komkommer
1 ui
1 teentje verse knoflook
2 el Griekse yoghurt
1 tl sambal badjak

Voor de sla

1⁄4 krop ijsbergsla
4 pijpjes bieslook

bereiding

Maal alle specerijen fijn en meng met het reepjesvlees. Laat even rusten. Doe dit idealiter een dag op voorhand.

Schil voor de salade de komkommer en schaaf deze op een mandoline in plakjes van 2-3 millimeter dik. Bestrooi de komkommer met peper en zout en laat in een vergiet circa 1 uur uitlekken.

Knijp de komkommer voorzichtig uit. Pel en snipper de ui en pel de knoflook. Hak het knoflookteentje fijn. Meng alle ingrediënten voor de komkommersalade en zet apart in een schaaltje.

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de bieslook fijn, meng door de ijsbergsla en zet apart in een schaaltje.

Bak, wanneer de specerijen voldoende hebben ingewerkt op het vlees, de shoarma gaar in een beetje olie met boter.

Serveer de shoarma met de pitabroodjes, de komkommersalade en de sla.