Vit's Rundvlees Twente

Ons Rundvlees, Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit Twente

Ons rundvlees komt uit Twente, waar rust, ruimte en zuivere lucht nog heel normaal zijn. De boeren van Vit’s Rundvlees zorgen goed voor hun vee en behandelen de dieren met respect. Bij alles wat Vit’s doet in de keten dient het welzijn van de dieren voorop te staan.

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen ze er alles aan om stress te vermijden.

de fokkerij

Het fokken met vleesvee, ook wel zoogkoeienhouderij genoemd, is in Nederland de meest natuurlijke veehouderij. Wanneer de jonge koeien tussen twee en drie jaar oud zijn, krijgen ze hun eerste kalfje. Dit is altijd een spannend moment. De kalveren zogen vervolgens 5 tot 8 maanden bij de moeder, de zoogkoe. ’s Zomers in de wei, een prachtig plaatje.

De boerderij

Wanneer de dieren uit de wei komen, worden ze op stal nog een aantal maanden extra verzorgd en extra goed gevoerd. De stro-stallen zijn ruim en open zodat de dieren met maximaal comfort kunnen bewegen en liggen.

Het voer dat de runderen krijgen bestaat uit gezonde natuurlijke ingrediënten zoals granen, hooi, mais en lijnzaad. Dit lijnzaad bevat veel Omega 3 vetten die van groot belang zijn voor de eetkwaliteit van het rundvlees. In een goed rantsoen gaat het om de juiste verhouding eiwitten, plantaardig vet en energie en de structuur van het ruwvoer.

De slachterij

In het moderne kleinschalige slachthuis in Oldenzaal zijn twee zaken ontzettend belangrijk. Respect voor het dier dat geslacht wordt en hygiëne tijdens het slachtproces. Een hoge mate van hygiëne tijdens het slachtproces zorgt ervoor dat de houdbaarheid van het rundvlees optimaal is en dat verkleuringen tot een minimum beperkt blijven. Vleesvee Integratie Twente B.V. is er dan ook trots op dat we onze runderen zelf slachten.

Uitsnijderij

Na de slacht hangen de karkassen enkele dagen in een koelcel waar ze hun eerste fase van rijping doormaken. Voor de vleeskwaliteit zijn temperatuurdaling, luchtvochtigheid en ventilatie bij dit proces van essentieel belang.

Onze uitsnijderij bevindt zich in hetzelfde gebouw als het slachthuis. Het voordeel hiervan is dat de koelketen niet wordt onderbroken. Het rundvlees houdt zich dan ook mooier omdat het hele proces zich onder één dak plaatsvindt.

de 5 garanties van Vit's Rundvlees:

IMG 2225

Respect voor het dier

Bij alles wat we doen staat het welzijn van de koeien voorop. Dat geldt voor de fokker, de boer, de chauffeur en de mensen op het slachthuis in Oldenzaal. Vakmanschap, kennis en compassie met de koe zorgen ervoor dat wij met respect omgaan met dit geweldige dier.

Vleesvee Integratie Twente VITS Foto stallen

Ruime diervriendelijke stallen

In de winter en tijdens de mestperiode verblijven de koeien in ruime diervriendelijke stallen. Ze krijgen natuurlijke en gevarieerde voeding. De koeien liggen rustig te herkauwen in een dik pak stro, je kan zien dat ze een goed leven hebben.

IMG 2467 Custom

‘s Zomers de koeien in de wei

Onze koeien lopen ‘s zomers in de wei, kuddes die grazen in natuurland van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, ze kleuren het landschap. Deze extensieve vorm van veehouderij draagt bij aan de biodiversiteit.

Homefoto photoshopbestand

Kalfjes zogen bij de moeder

De kalfjes worden grootgebracht door de moeder, hierdoor ontstaat een harmonische band. De kalfjes worden minimaal 5 maanden door hun moeder verzorgd.

Voorkantpand

Kleinschalig slachthuis in Twente

Ons slachthuis is zo ingericht dat de stress bij de dieren tot een minimum beperkt wordt. Het NVWA houdt toezicht op het dierenwelzijn en de gezondheid van de dieren. Betrokken werknemers laten dit noodzakelijke proces goed en respectvol verlopen.