Klant aan het woord

Klant Joke Opmeer:

‘Het verschil kun je ook echt proeven’

Een ‘enthousiaste hobbykok’ noemt Joke Opmeer zichzelf. Een hobbykok die de ene keer warm loopt voor een biefstuk of een entrecote, de andere keer voor een stoofpot. En vergeet ook niet het recept van Jokes eigen gehaktballen. Nee, dat blijft ‘top secret’ in huize Opmeer. ‘Ik doe er van alles in, in ieder geval een beetje chilisaus.’ Het vlees komt bij Slagers van Warmenhoven vandaan. ‘Het verschil merk je al met braden’, zegt chefkok Joke.

‘Restaurant Opmeer’ is een paar keer per maand geopend - maar wel uitsluitend voor familie en vrienden. ‘ik zal niet zeggen dat we elke week eters over de vloer hebben, maar toch wel elke twee weken. Ja, wat schotel ik die allemaal voor? Van alles en nog wat. De ene keer een makkelijk stuk vlees zoals biefstuk of entrecote, de andere keer een stoofpot. Dat kun je lekker een dag van tevoren voorbereiden en dan heb je op de dag zelf minder werk. De inspiratie haal ik uit blaadjes en van restaurants, want we gaan ook graag uit eten.’

Lastige eters thuis

Zo gevarieerd als het menu kan zijn, zo eenzijdig is de keus voor de slager: Slagers van Warmenhoven. Joke: ‘Alles komt daar vandaan. Ja, het zijn best lastige eters hier thuis. En het verschil kun je ook echt proeven. Je merkt het al met braden. Aan de geur. Aan de manier waarop het vlees zich houdt in de pan. Als ik noodgedwongen ergens anders naartoe ben geweest voor vlees, dan zie je het. Net alsof het daar te lang in de vriezer heeft gelegen.’

Dierenwelzijn belangrijk

Ook de keus van Slagers van Warmenhoven voor verantwoord vlees kan haar goedkeuring wegdragen. ‘Zeker, dierenwelzijn vind ik heel belangrijk. Wat er bij Slagers van Warmenhoven in de vitrine ligt, daarvan weet je waar het vandaan komt. We slaan ook weleens een dagje over met vlees. Tenminste, dat probeer ik. Maar dan maak je er een salade voor erbij en doe je er toch weer een plakje uitgebakken spek erin. Omdat het zo lekker is!’