Tri-Tip, Roseval aardappelen en aspergetips gerold in Italiaanse Soaveham
Wat heb je nodig:
- Big Green Egg, Kamado of vergelijkbare BBQ
- Soaveham
- Groene aspergetips
- Tri-Tip
- Roseval aardappelen
- Verse knoflook
- Verse rozemarijn
- Grof zeezout
- Peper
- Olijfolie (géén extra vierge)
- Mes, tang, kookpan, ovenbestendige schaal
- (Optioneel: kerntemperatuurmeter)
Bereiding:
Aspergetips in Soaveham
Reken op 3 aspergetips per rolletje en 2 à 3 rolletjes per persoon.
Snijd de Soaveham iets dikker, leg op een schoon werkblad en rol er 3 aspergetips strak in. Bewaar in de koelkast als je het vooruit maakt.
Roseval aardappelen
Reken ca. 150 gram per persoon.
Was de aardappelen en kook ze 10 minuten.
Hak knoflook en rozemarijn naar smaak. Giet de aardappelen af, dep ze droog en meng ze met een scheut olijfolie, knoflook, rozemarijn, grof zeezout en peper. Doe in een ovenbestendige schaal – mag gerust vooraf klaar worden gezet.
Tri-Tip bereiden
Zorg dat de BBQ op ca. 110 °C staat, indirect.
Snijd een ruitpatroon in het vet van de Tri-Tip en leg deze met de vetkant omhoog op het rooster. Gaar tot een kerntemperatuur van 48 °C (of ca. 45 minuten zonder meter).
Verwijder het tussenstuk van de BBQ en verhoog de temperatuur naar 200 °C voor direct grillen.
Grill de Roseval-aardappelen eerst 15 minuten, regelmatig omscheppen.
Daarna:
- Tri-Tip 2 min op de vetrand (pas op vlammen)
- 2 min op de andere kant
- Nog eens 2 min op de vetrand
Laat het vlees 5 minuten rusten.
Tot slot: de aspergerolletjes
Leg deze op het rooster tijdens het rusten van de Tri-Tip. Draai ze regelmatig tot de Soaveham lekker krokant is.
Breng de Tri-Tip op smaak met grof zeezout en peper en serveer alles samen voor een Vaderdag om niet te vergeten!