Indiase Boerderijkip Citroen Curry
Met vlees van
Ingrediënten
4 Boerderijkip-kipfilets
1/2 eetlepel paprikapoeder
3 eetlepels roomboter
4 teentjes knoflook
250 milliliter kippenbouillon
125 milliliter room
4 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
Sap van 1 citroen
1/2 theelepel gedroogde tijm
400 gram spinazie
Peper & zout
bereiding
Snijd de Boerderijkip-kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Laat dit vervolgens 10 minuten intrekken. Verwarm ondertussen 2 eetlepels boter in een pan op middel hoog vuur. Bak hierin de kipfiletblokjes in 5 minuten mooi bruin.
Haal de kipfiletblokjes uit de pan en voeg een eetlepel boter toe aan het bakvocht. Snijd de knoflook fijn of vermaal het in een knoflookpers en bak dit gedurende 1 minuut.
Voeg de kippenbouillon, room, Parmezaanse kaas, citroensap en tijm hieraan toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur zacht. Voeg de spinazie aan de saus toe en laat dit slinken. Voeg tot slot de kipfiletblokjes toe en laat dit nog 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.