Medewerker aan het woord

Ben van Nierop

Ben met pensioen na bijna 51 jaar trouwe dienst – bedankt, kanjer! 🧡

Na maar liefst 50 jaar en 7 maanden nemen we deze maand afscheid van een icoon in onze slagerij: Ben gaat met pensioen. En dat is niet niks. Al sinds zijn 15e werkt hij bij ons, met een ongekende toewijding, vakmanschap en altijd een goed humeur. Van het slachten tot de fijne kneepjes van het worst maken – Ben heeft het allemaal gedaan, en vooral: met liefde voor het ambacht én voor de mensen om hem heen.

We willen Ben enorm bedanken voor alles wat hij heeft betekend voor ons team én voor onze klanten. Zijn inzet, zijn verhalen en zijn vertrouwde aanwezigheid zullen enorm gemist worden. 

In dit interview blikken we samen met hem terug op een halve eeuw slagersvak, bijzondere herinneringen en natuurlijk: wat hij nu met al die vrije tijd gaat doen.

  1. Hoe lang heb je bij de slagerij gewerkt?
    "Nou, afgelopen september was het precies 50 jaar! Ik ben ooit begonnen nadat ik bij het circus werkte – ja echt waar, bij Circus Boltini! Maar jouw ouders vonden dat niks voor mij. En toen mijn broer z’n schoonvader bij Warmenhoven werkte als worstenmaker, dacht ik: dát wil ik ook. Dus ben ik op m’n 15e gaan werken en leren tegelijk. Slagersvakschool in Den Haag en werken bij Warmenhoven. En sindsdien ben ik nooit meer weggegaan."
  2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de tijd bij ons?
    "Zonder twijfel het contact met collega’s. Zoveel verschillende mensen, allemaal met hun eigen verhalen. En het samenwerken… ja, teamwork makes the dreams work, hè! En de klanten natuurlijk. Sommige ken je zó goed dat je al weet wat ze gaan bestellen voor ze het zeggen."
  3. Wat vond je het leukste aan je werk in de slagerij?
    "Het mooiste? Van een koe of een varken echt alles maken. Stukken vlees, vleeswaren... dat ambacht, dat vond ik echt prachtig."
  4. Hoe heb je het contact met collega’s en klanten ervaren?
    "Perfect! Dat is denk ik ook wat ik het meeste ga missen."
  5. Is er iets of iemand die je bijzonder is bijgebleven?
    "Ja… er was een collega die echt een vriendin voor me werd. Helaas veel te vroeg verloren. Die vergeet ik nooit."
  6. Heb je in de loop der jaren veel veranderingen gezien in het vak of de winkel?
    "Zo veel! Vroeger slachtten we nog zelf, daar hoorde een echte opleiding bij. Tegenwoordig is er veel meer kant-en-klaar eten. En ja, de gourmetschotel is ook al 45 jaar een hit!"
  7. Wat ga je het meeste missen aan het werken in de slagerij?
    "De omgang met mensen. Klanten én collega’s."
  8. Wat zijn je plannen nu je met pensioen gaat?
    "Vrijwilligerswerk, wat muziek maken (op de accordeon!), tijd met de kleinkinderen… gewoon lekker genieten."
  9. Als je één gouden tip zou mogen geven aan je collega’s, wat zou dat dan zijn?
    "Maak er met z’n allen een feest van! Elke dag weer."
  10. En natuurlijk: wat is jouw favoriete product uit onze slagerij?
    "Suddervlees. En hamburgers… ik denk dat ik er wel een miljoen heb gemaakt, haha!"